OGDD Onze Generatie Draait Door

Over Ons

Jaarlijks bezochten de initiatiefnemers van OGDD (Wiebe van Manen en Jan van Bakel) Oerol op Terschelling. Daar raakten ze verzeild in muziekcafe "De Vijfpoort". De dj bij de start in 1970 is nog steeds de dj van nu 'Jan van Teake' . Zonder poespas vanachter zijn bar wordt de muziek opgezet. Tijdens Oerol is de dansvloer te klein en bevolkt door jong en oud. Bezoekers van boven de vijftig, maar vooral ook jongeren tussen 25 en 35 swingen op de dansvloer. Samen uit de bol op tijdloze muziek. Zo is het idee in 2017 ontstaan. We misten een dergelijk uitgaansmogelijkheid in Wageningen.......en dan is er maar één oplossing: het zelf organiseren. En er bleek in Wageningen inderdaad een ‘markt’ (voor zowel veertigplussers als veertigminners) voor goede muziek waar vooral lekker op gedanst kan worden, maar die ook beluisterbaar is. Pure muziek waarbij het ego en de technische capriolen van een dj niet centraal mogen staan.

We hebben als OGDD DJ's geen winstoogmerk. Voor ons is OGDD hobby. Onze enige inkomsten bestaan uit entreegelden (doorgaans €5,00). Wat we overhouden na dekking van de onkosten (zaalhuur, huur geluid en licht, hosten website, posters, kaarten e.d.) ) zal worden overgemaakt naar een goed doel in de derde wereld zoals V!VE l’Initiative voor meisjes en vrouwen in Burkina Faso, Mali en Ghana. Dit goede doel is ons geadviseerd door Afrika kenner en de programmeur van het Afrika Festival te Hertme Rob Lokin. Uit onze inkomsten sinds 2017 hebben wij  € 1550 als gift overgemaakt aan deze stichting. 

Wiebe van Manen, dj, passie, muziek, Heelsum, reggae, balkan, afrikaans, punk, draaitafel, Latin, classics

Wiebe van Manen

Ik heb gewerkt als Business ICT business consultant bij de rijksoverheid en woon in Heelsum. Sinds maart 2020 ben ik met (pré-)pensioen.

In mijn jonge jaren heb ik zo'n vijf jaar de artiesten geboekt voor concerten en festivals voor het jongerencentrum Willemeen te Arnhem. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ik kan het dus niet laten om weer publieksavonden te gaan organiseren vanuit mijn passie voor muziek.

Naast de brede muzieksmaak zal ik ook uitstapjes wagen richting wereldmuziek (Afrikaans, Latin, Balkan en Iers), reggae en punk. Uitstapjes om bezoekers ook te inspireren met nog onbekende muziek.

dj, Poison Yvy, vinyl,Yvette Drenth, mengpaneel

Yvy Drenth

Ik ben vanaf 2023 als nieuwe OGDD DJ de vervanger van Jan van Bakel en tevens de schoondochter van Wiebe.

Onder mijn artiestennaam "Poison Yvy" treedt ik regelmatig als DJ op in jongerencentra als "Willemeen" in Arnhem en "De Helling" in Utrecht, op festivals als "Psy-fi" en in diverse muziekcafés. Doorgaans draai ik met vinyl.

Onder mijn artiestennaam breng ik een ander genre muziek dan bij OGDD; met name dubstep en drum and bass. Maar dankzij mijn muzikale opvoeding ben ik bekend met en enthousiast voor het OGDD-repertoire. Dat heb ik als gast-DJ eind 2019 al eens laten zien en horen tijdens de OGDD thema-avond "Powervrouwen in de muziek" en eind 2022 op het OGDD TOP2000 dansfeest. 

Ik woon in Arnhem en werk als online marketeer voor mijn eigen bedrijf Fresh Finds.