Over Ons

Jaarlijks bezoeken wij (Jan van Bakel en Wiebe van Manen) Oerol op Terschelling. Daar raakten we verzeild in muziekcafe "De Vijfpoort". De dj bij de start in 1970 is nog steeds de dj van nu 'Jan van Teake' . Zonder poespas vanachter zijn bar wordt de muziek opgezet. Tijdens Oerol is de dansvloer te klein en bevolkt door jong en oud. Bezoekers van boven de vijftig, maar vooral ook jongeren tussen 25 en 35 swingen op de dansvloer. Samen uit de bol op tijdloze muziek. Zo is ons idee ontstaan. We misten een dergelijk uitgaansmogelijkheid in Wageningen.......en dan is er maar één oplossing: het zelf organiseren. Wij denken dat er in ons Wageningen een ‘markt’ is (zowel veertigplussers als veertigminners) voor goede muziek waar vooral lekker op gedanst kan worden, maar die ook beluisterbaar is. Pure muziek waarbij het ego en de technische capriolen van een dj niet centraal mogen staan.

We hebben geen winstoogmerk. Voor ons is OGDD hobby. Onze enige inkomsten bestaan uit entreegelden (doorgaans €5,00). Wat we overhouden na dekking van de onkosten (zaalhuur, huur geluid en licht, hosten website, posters, kaarten e.d.) ) zullen worden:

- geïnvesteerd in nieuwe activiteiten zoals thema-avonden met een band of gast-DJ

- overgemaakt naar een goed doel in de derde wereld zoals V!VE l’Initiative voor meisjes en vrouwen in Burkina Faso, Mali en Ghana. Dit goede doel is ons geadviseerd door Afrika kenner en de programmeur van het Afrika Festival te Hertme Rob Lokin. Uit onze inkomsten van 2017 hebben wij een gift van € 250 overgemaakt aan deze stichting. Uit de inkomsten van 2018 en 2019 hebben wij daar respectievelijk € 400 en € 900 aan kunnen toevoegen

Jan van Bakel, dj, Wageningen, platen draaien, draaitafel, hardrock, muziek, passie

Jan van Bakel

Ik ben als ZZP-er werkzaam als raadgevend deskundige op de terreinen van regionaal waterbeheer en landbouwwaterhuishouding. Ik woon al langdurig in Wageningen.

Muziek geeft mij nog steeds die energie en prikkel om te moeten dansen. Ik wil die energie en dat plezier graag delen met het publiek op onze swingfeesten.

Buiten het brede gezamenlijke repertoire ben ik diegene die de keuze voor hardrock en reggaeton voor mijn rekening neem.

Wiebe van Manen, dj, passie, muziek, Heelsum, reggae, balkan, afrikaans, punk, draaitafel, Latin, classics

Wiebe van Manen

Ik heb gewerkt als Business ICT business consultant bij de rijksoverheid en woon in Heelsum. Sinds maart 2020 ben ik met (pré-)pensioen.

In mijn jonge jaren heb ik zo'n vijf jaar de artiesten geboekt voor concerten en festivals voor het jongerencentrum Willemeen te Arnhem. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ik kan het dus niet laten om weer publieksavonden te gaan organiseren vanuit mijn passie voor muziek.

Naast de brede muzieksmaak, die ik deel met Jan, zal ik de uitstapjes wagen richting wereldmuziek (Afrikaans, Balkan en Iers), reggae en punk. Uitstapjes om bezoekers ook te inspireren met nog onbekende muziek.

dj, Poison Yvy, vinyl,Yvette Drenth, mengpaneel

Yvette Drenth

Ik ben de nieuwe OGDD DJ en schoondochter van Wiebe.

Onder mijn artiestennaam "Poison Yvy" treedt ik regelmatig als DJ op in jongerencentra als "Willemeen" in Arnhem en "De Helling" in Utrecht, op festivals als "Psy-fi" en in diverse muziekcafés.

Ik draai onder mijn artiestennaam een ander genre muziek dan bij OGDD; met name dubstep en drum and bass. Maar dankzij mijn muzikale opvoeding ben ik bekend met en begrijp en waardeer ik het OGDD-repertoire. Dat heb ik als gast-DJ eind 2019 al eens laten zien en horen tijdens de OGDD thema-avond "Powervrouwen in de muziek".

Ik woon in Arnhem en werk als online marketeer voor mijn eigen bedrijf Fresh Finds .