Jan van Bakel, Wiebe van Manen, OGDD, Wageningen, organisatie, dj, woetstok 2015

De dj's: Wiebe van Manen en Jan van Bakel op Woetstok 2015 te Wageningen. Voor die gelegenheid gekleed.Op deze plaats publiceren wij regelmatig een blog over de voortgang van ons initiatief, onze ideeën en ervaringen.

Daarnaast plaatsen we uitgaanstips:  met name aanraders voor festivals,  concerten in de regio en incidenteel een aanbeveling voor een theatervoorstelling of een film die de moeite waard is.

OGDD past in een trend.

Liever intieme zalen waar je niet hutjemutje op elkaar staat en locaties met een nostalgische sfeer. Geen locatie met opgeleide stevige portiers voor de deur, maar een gemoedelijker ontvangst. Feesten waarbij je een blend hebt van alle leeftijden, van 25 tot zestig plus hebben vaak de beste sfeer. Hoe mensen van verschillende leeftijden communiceren, welke interesses ze hebben, wat voor muzieksmaak ze hebben, dat komt allemaal dichter bij elkaar te liggen. En het tijdstip is belangrijk: er is niet meer de behoefte om te nachtbraken. Bij OGDD is de dansvloer om 21.30 uur al open.

Maar we onderscheiden ons ook van vergelijkbare initiatieven waar ook de oudere feestvierder zich thuis voelt zoals er zijn:

- De 40UP-feesten van Harry de Winter. O.a. in Tivolivredenburg Utrecht: entree € 17,50 en enkel maar voor 40+ (ID verplicht). Bij ons is iedereen welkom.

- Ozoo swingfeesten in De Lindenberg en De Vereeniging in Nijmegen entree € 13,00.

- Dansen op het Altooooh! Ritme in Luxor Arnhem entree €7,00

- Swingnight in WICC Wageningen entree €7,50. Correcte kleding gewenst. Bij ons mag je gewoon casual als jezelf.

- 33PlusParty o.a. in Hoekelum Bennekom entree €8,50.

OGDD is lekker laagdrempelig. Ook voor de smalle beurs. Slechts €3,50 entree en je mag gerust om een gratis glaasje water vragen. En behalve laagdrempelig ook kleinschalig, informeel en sympathiek. En een deel van onze entree gaat naar het goede doel dat zich richt op het versterken van de economische kracht van meisjes en vrouwen in Mali, Burkina Faso en Ghana (zie foto).